İLÇE TARIM`IN ALDIĞI DOSYA PARASINA” TEPKİ

İLÇE TARIM`IN ALDIĞI  DOSYA PARASINA” TEPKİ

Edremit, AKP Güre Beldesi Belediye Meclis Üyesi Hamit Patkül, Zeytin desteklemede verilecek olan 100 TL için 20 TL dosya parası alınmasına bir anlam veremedi.




.                                                             Enver DOLGUN / EDREMİT


Edremit ilçesi Adalet ve Kalkınma Partisinin Güre Beldesi Belediye Meclis Üyesi Hamit Patkül, Zeytin desteklemede verilecek olan 100 TL için 20 TL dosya parası alınmasına bir anlam veremedi.

Edremit , Güre Adalet ve Kalkınma Partisinin Belde Binasında bir toplantı yapan Güre Beldesi Belediye Meclis Üyesi Hamit Patkül, Bölgemizdeki Zeytin Çiftçisini desteklemede verilecek olan 100 TL için Edremit İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 20 TL dosya parası alınmasına bir anlam veremediğini açıkladı.

Bir zeytin çiftçisinin ve kooperatiflerin alacağı 100 TL destekleme yardımı için Edremit İlçe Tarım Müdürlüğüne önce bir dosya hazırlaması gerektiği ve döner sermayeye bu dosya parası olarak 20 TL alındığını, diğer masraflarla birlikte bu rakamın  40 TL' yi geçtiğinin altını çizen Hamit Patkül, bölgede 55 bin üretici olduğunu, tahmini 100 milyon TL'ye yakın para toplandığını açıkladı.

Bölge çiftçisini üzen bu bürokratik ve ekonomik engellerin kaldırılmasını, zeytine verilen bu desteğin daha da arttırılmasını isteyen Patkül, Tüm bu yüksek gelire rağmen geçtiğimiz yıl Halkalı Leke Hastalığı”nın var olduğunu, bu konuda yetkililerce çiftçilere hiç uyarı yapılmadığından söz etti.

Edremit AKP  İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Güre Belde Başkanı Alper Kahraman, Güre Belde Koordinatörü Engin Malay'ın yanı sıra Güre Kadın Kolları üyeleri de toplantıya katıldı.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli